Eilan design


  • Diana Warmels

Mijn naam is Diana Warmels-Edes, mijn passie ligt in de textielkunst en veel vormen van handwerk en daar heb ik mijn werk van gemaakt. Opgegroeid op het waddeneiland Ameland maar na het einde van de studie ben ik door werk in Almere gaan wonen. Na jaren gewerkt te hebben in de zorg als ICT specialist heb ik gekozen om voor mijn passie te gaan: textielkunst en diverse vormen van handwerk. Echter laat ik de ICT niet los, zowel in mijn kunst als in diverse activiteiten zal het een belangrijke rol spelen.

Artist statement

Natuurlijke materialen nodigen mij uit om mee te werken en mooie dingen van te maken, voor mijzelf of anderen.
Maar ook restmateriaal of aangespoeld afval op het strand boeit me.
Vanuit het 'niets' beginnen en zien waar ik uitkom. Starten met kleine experimenten die onverwachte resultaten geven.
Op dit moment hou ik me veel bezig met kantbreien. Sinds ik op de Shetland eilanden kom ben ik geïnspireerd door deze vorm van handwerk. De prachtige stukken en de verhalen erachter interesseren me en geven nieuwe ideeën en inspiratie voor nieuwe projecten.
Behalve wol vind ik het erg leuk om materialen te gebruiken als touwen en netten die ik op het strand vind. Hieruit maak ik het draad waarmee ik ga breien of weven.
Hergebruik van materialen wil ik graag stimuleren en pas ik daarom veel toe in mijn werk. Ook wil het plastic afval in de zeeën een gezicht geven. Zolang het er is moeten we het zien. Een strand opruimen is heel fijn maar het afval verdwijnt niet echt natuurlijk.

  • CV